Filmklubben Mondo Cane presenterer: Altered States

Altered States

av Ken Russell

I denne sci-fi-horror-kultklassikeren fra 1980 møter vi Dr. Jessup, en universitetsprofessor i abnormal psykologi ved Harvard, som er besatt av spørsmålet om hvem vi er og hvor vi kommer ifra. Etter en bevissthetsutfoldende opplevelse i Mexico, er han nemlig på sporet av menneskehetens opprinnelse og sannheten for øvrig. Ved hjelp av sanseberøvning i kombinasjon med stadig sterkere hallusinogener, utforsker han endrede bevissthetstilstander i en isolasjonstank. Etter hvert går eksperimentet over stokk og stein, på en måte som får «galskap til å framstå som en befrielse.»

«A methodically paced fireworks display, exploding into delirious special-effects sequences at regular intervals, and maintaining an eerie calm the rest of the time. If it is not wholly visionary at every juncture, it is at least dependably—- even exhilaratingly—- bizarre. Its strangeness, which borders cheerfully on the ridiculous, is its most enjoyable feature.»
– New York Times

«This one has everything: sex, violence, comedy, thrills, tenderness. It’s an anthology and apotheosis of American pop movies. It opens at fever pitch and then starts soaring—into genetic fantasy, into a precognitive dream of delirium and delight.»
– Time Magazine

Onsdag 23. november kl. 19, Spisestedet, Hjelmsgate 3, Oslo

Drikke kan kjøpes. Gratis adgang!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.