Filmklubben Mondo Cane presenterer: City of Life and Death

City of Life and Death

av Lu Chuan

City of Life and Death er rett og slett en filmopplevelse som er ulikt alt annet du har vært borti, og utvilsomt en av de beste krigsfilmene som noen gang er laget.

I desember 1937 beleiret den japanske hæren den daværende kinesiske hovedstaden Nanjing. Hva som så egentlig skjedde er ennå gjenstand for disputt, men de fleste er enige om at titusenvis av mennesker ble voldtatt og at opptil 300.000 mennesker, for det meste sivile, ble slaktet på bestialsk vis. City of Life and Death klarer på mesterlig vis å gjenskape den skrekkinngytende, paniske atmosfæren som preger byen idet de japanske soldatenes fanatiske blodrus kulminerer i en voldskavalkade uten sidestykke.

Uten å være redd for å framheve de utflytende moralske skillelinjene som alltid oppstår på begge sider av en konflikt, skildrer Chan både ofrenes desperate kamp for å overleve, og overgripernes psyke idet de kjemper for å beholde sin moralske forstand. Den svart/hvite filmingen gjør at lerretet ikke flommer over av rødt, samtidig som den utstrakte bruken av håndholdte kameraer skaper et nesten ulidelig intenst nærvær. Episk og storslått, men samtidig  kunsterisk fintfølende og intim.

Kom på selverste midtvinterdagen og se den kritikerroste vinneren av Oslo Internasjonale Filmfestival 2009 – en ekte moderne klassiker!

«Some of the most affectingly choreographed battle scenes to be found, with Chuan a master at moving from the micro of a face to the macro of a city in ruins. A masterpiece in black and white and pain»
– Los Angeles Times

Onsdag 21. november kl. 19, Spisestedet, Hjelmsgate 3, Oslo

Drikke kan kjøpes. Gratis adgang!

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.