Filmklubben viser: MONDO CANE

MONDO CANE (1962)

mondo-cane-big

(Klikk for større)

av G. Jacopetti & F. Prosperi 

Etter noen endringer i programmet blir det nå et etterlengtet gjensyn med vår «signaturfilm», MONDO CANE!

I 1962 lanserte filmmakerne Jacopetti og Prosperi «sensasjonsfilmen» MONDO CANE (direkte oversatt: En hunds verden) som med sine foruroligende og høyst spekulative opptak av virkelige begivenheter tok anmeldere og kinogjengere fullstendig på senga. Med ingen ringere enn Scandinavian Airlines System i ryggen, dro det italienske radarparet verden rundt på utkikk etter menneskelige praksiser utenom det vanlige, med den hensikt å skildre og dokumentere menneskeheten i all sin perverse obskønitet.

MONDO CANE er en stilstudie i raske klipp og elegante overganger, toppet med en uforlignelig lakonisk fortellerstemme som guider publikum gjennom den nærmest endeløse rekken av kuriøse, makabre, bisarre og ikke minst komiske filmsnutter. Med filmen revolusjonerte det italienske radarparet selve dokumentarfilmsjangeren, samtidig som de sådde kimen til en helt ny måte å lage film og TV på – som først virkelig tok av nesten 40 år senere …

MONDO CANE ble en voldsom suksess verden rundt, og theme-sangen «More» ble en Oscar-nominert kjempehit. Antropologi eller sosialpornografi? Løgn eller fakta? Kunst eller søppel? Kom, se og døm selv!

 

Onsdag 27. november,

Spisestedet, Hjelms gate 3, Majorstua kl. 19:30 – 21:30.

Gratis inngang, mat & drikke kan kjøpes. Vel møtt!

 

Noen utdrag fra Oslo-pressens dom i -63: 

«Men det som først og fremst betar og besetter en i italieneren Gualtiero Jacopettis filmverk er den mangfoldighet av reportasjeglimt og den uhyre skarpe iakttagelsesevne han har hatt under sine innspillingstokter… Det er ytterst sjelden å se en film av et slikt slag som spenner så vidt og satser så mye på å få stoff med «fres» i»
Nationen
 
«Velkommen til en verden hvor kameraet aldri tidligere har vært! En sensasjonell og dyktig laget dokumentarfilm. En syk, syk verden” 
Dagbladet
 
«Mon tro om det ikke hadde vært lurt å inkludere spyposer i billettprisen?» 
Arne Hestnes, etter Cannes-premieren.

                       

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.