Besøk Port Watson --
en levende utopi

UTOPISK

er blitt nærmest synonymt med UGJENNOMFØRLIG. En utopi er idealsamfunnet vi alle drømmer om, men som få våger tro kan bli noe mer enn en fantasi.

Port Watson på stillehavsøya Sonsorol er et eksempel på en utopi i praksis. Et tropisk paradis hvor ingen behøver å jobbe, alle har nok mat, hus, sex, fornøyelser og muligheter for skape det de vil ut av livet. Et samfunn uten autoriteter, uten politi, militære, politikere eller presteskap med makt over individet. Ikke er det kjedelig heller. Storbyens neonbelyste spenning og ville sekter går hånd i hånd med kjærlighetsfylte strender, gratis kokos og alternativ, miljøvennlig teknologi.

For 400 år siden var Sonsorol et tilholdssted for sjørøvere. Piratene er der fremdeles, men i våre dager driver de en mer akseptert form for sjørøveri: Anarkistisk bankvirksomhet. Det er nemlig en Bank som gir innbyggerne det økonomiske grunnlaget for sitt ubegrensede slaraffenland.

GAs anonyme og sporløst forsvunne utenrixkorrespondent skrev en reiseguideom øya for fire år siden som via omveier har nådd oss først nå. Vi er stolte av å kunne presentere framtidas reisemål framfor noe for alle frihetshungrige, mistilpassede og undertrykte drømmere i vårt glade kapitalistiske diktatur.


Begynn reisen...

Innhold

 1. Geografi og fysisk beskaffenhet
 2. Hvordan komme seg dit
 3. Historien før uavhengigheten
 4. Historien etter uavhengigheten
 5. Penger
 6. Sightseeing i Port Watson
 7. Steder å bo og ete
 8. Kulturelle og åndelige aktiviteter
 9. Natteliv og rekreasjon
 10. Ekskursjoner
 11. Hvordan bli medborger

Tilbake til GA index