TOTUSEN OG TJUE: Annerledes-landet

Hvordan vil det gå med oss? Hva vil framtiden bringe? Når kommer revolusjonen? Og hvordan går det i EF-avstemminga? Gateavisa dro på besøk til spåmannen Kornelius Dybvad-Hansen og ba om svar. Dybvad-Hansen heiv i seg en neve nyplukka flein, hensatte seg i transe og stirra inn i krystallkula si. Noen timer senere kom han tilbake fra astral-planet med følgende detaljerte utgreiing om de dramatiske begivenhetene som Dybvad-Hansen mener vil skylle over landet vårt i året 2020.

Vi befinner oss altså i år 2020. Hele Europa har blitt medlem i EU, bortsett fra Norge og Albania. Anne Enger Lanstein er blitt statsminister, alkohol er blitt totalforbudt, NRK-monopolet er gjeninnført, og nynorsk er blitt eneste offisielle språk. Opposisjonsgrupper i Europa hyller Norge som demokratiets fyrtårn.

Januar: I sin nyttårstale advarer Anne Enger Lanstein mot umoralsk og dekadent påvirkning fra EU-landene og ber alle jobbe hardere for å værne om landets sjølråderett. Samtidig innfører regeringa arbeidsplikt for alle over 18. Alle unnasluntere skal plasseres i arbeidsleirer, uttaler arbeidsminister Rune Gerhardsen.

Februar: EU-kommisjonen legaliserer alle former for narkotika. Norge innfører visumplikt for EU-borgere. Gateavisa gir ut ja til EU-nummer og forlanger ny folkeavstemning.

Mars: Propagandaminister Kjell Magne Bondevik uttrykker bekymring over den økende populariteten til den amerikanske såpeoperaen "Hollywood Nights" som har sluppet gjennom NRK-sensuren.

April: EU innvaderer Albania fordi landet har innført importrestriksjoner mot belgisk melkesjokolade. Norge innfører allmenn mobilisering og stenger grensene. Vi vil kjempe til siste mann og kvinne uttaler Anne Enger Lanstein.

Mai: Handelskrig med EU fører til knapphet på de fleste varer. Arbeiderklassen murrer, men LO maner til moderasjon og nasjonalt samhold. Delegasjoner fra obskure partier flokker til Norge for å være med på 17. mai-feiringa og for å hylle den store sol og lederstjerne Anne Enger Lanstein.

Juni: Norge rystes av store streikebølger som følge av at NRK stanser "Hollywood Nights". Regeringen setter inn militæret for å slå ned opptøyene, men meningsmålinger viser at de ligger an til et knusende nederlag i høstens valg.

Juli: Regeringa gjør statskupp og erklærer unntakstilstand. Alle opposisjonspartier og regeringskritiske aviser blir forbudt. Gateavisa fortsetter som undergrunnsavis og starter piratradio som sender fra et ukjent sted i Nordmarka.

August: Et attentatforsøk mot Anne Enger Lanstein mislykkes. Politiet igangsetter en storoffansiv mot undergravende elementer. Gateavisas hemmelige redaksjon blir oppspora, og redaktør Absintia Vibrato blir arrestert og anklaga for landsforæderi.

September: EU oppdager at Norge i all hemmelighet har utvikla atombomba og truer med invasjon. Anne Enger Lanstein truer med å bombe Brussel. Absintia Vibrato blir dømt til 20 års fengsel.

Oktober: Araberlandene erklærer hellig krig mot Vesten og stenger oljekranene. USA tar parti med Norge i konflikten med EU mot løfte om billig olje. 3. verdenskrig truer.

November: Verdenskrigen blir avverga i siste sekund. USA/Norge slutter fred med EU, og de går i stedet sammen om å bombe den arabiske halvøy tilbake til steinalderen.

Desember: Den norske befolkninga får endelig nok og gjør revolusjon. Anne Enger Lanstein blir styrta og Fremskrittspartiet tar over regeringa. Folk feirer friheten med å kjøre rundt i gatene og sprute Cola på hverandre. Happy End!

 

[tilbake til GA-index]