Til nr. 185 Til GA-index  
 

GA-TVGateavisa sender på Frikanalen over nyttår

Sitter du inne med kreative visuelle ideer eller noe du har et brennende behov for å meddele visuelt, men mangler motivasjon? Fortvil ei! Nå får du en unik sjanse til å boltre deg på riksdekkende TV!


Gateavisa kommer på TV

Anledningen er at Norges lengstlevendeundergrunnstidsskrift,selveste hofforganet for alternativ-og freakerkultur i Norge, intet mindre enn den fortsatt vitale hippielegenden Gateavisa går over i TV-formatet (dette kommer i tillegg til avisproduksjonen og vil ikke erstatte den for de som måtte lure). Navnet blir GATV, som skal sende halvtimes lange programmer på den nystartede, men riksdekkende Frikanalen fra og med 8. januar 2009. I den forbindelse trenger vi INNHOLD til programmene våre, og det er her DU kommer inn i bildet.

La oss derfor fortelle kort om Frikanalen, hvorfor du bør slå til på tilbudet og hva vi er ute etter.

Hva er Frikanalen?

Frikanalen er de frivillige ikke-kommersielle organisasjonenes egen TVkanal, som har offisiell åpning med sendinger på det digitale bakkenettet 8.januar 2009.
Man booker sendetid over Internett og sender de ferdigstilte produktene til hovedkontoret i form av DV-kassetter (sendingene blir i formatet 16:9), hvis man da ikke har abnormt med datakapistet og ønsker å laste dem opp som filer i stedet.
Kanalens sendeplan er delt inn i halvtimesbolker, som “religion” og “velferdsorganisasjoner”, der GA-TV kommer til å sende under “samfunnsmessig”-bolken. Alle programmene blir lagt ut på Internett i etterkant av sending, og det er ingen forhåndssensur. Ideen er hentet fra et lignende og svært vellykket konsept i Tyskland, og representanter for Gateavisa har vært med på å utvikle den norske modellen.

Hvorfor bidra til akkurat GA-TV?

Fordi det er sånn du kommer på riksdekkende TV uten å måtte betale for det! Det koster nemlig en del penger å legge seg inn i sendeskjemaet til Frikanalen, men nå som vi i Gateavisa har betalt for dette på fast basis, er det bedre at du sender produktene dine til oss. Vi får innhold til programmet vårt, og du får eksponert deg på TV-skjermer over hele Norge!

Hva ønsker GA-TV seg?

Innslag til et halvtimes “magasin” med forskjellige typer emner. Det er fint om innsendte innslag ikke overskrider fem minutter, men vi har ikke strenge føringer på dette.

Vi kommer til å produsere en del stoff selv, men det relevante nå er hva DU kan bidra med. Siden juni 1970 har Gateavisa skrevet om anarkisme, husokkupasjoner, hasj og psykedelika, gatefester, raveparties, okkultisme, økologi, fengselsvesenet, frilynte reisemål, obskure subkulturer og mye mer. I tillegg har det vært en av Norges viktigste eksponenter for nyskapende kunst-og kulturuttrykk, ved for eksempel at det var her Christopher Nielsen debuterte på tidlig åttitall, både generelt og med “To trøtte typer”.

Så spørsmålet er ikke så mye hva vi er på utkikk etter, men hva DU ønsker å formidle. Har du en beinhard appell som må fremføres med knyttet neve og finlandshette foran et statisk kamera? Er tankene dine for subtile for dette, slik at du heller ønsker å meddele deg gjennom et selvransakende stykke komplett uforståelig kunst? Eller er du kanskje mer opptatt av å rapportere fra virkeligheten om systemisk urettferdighet og feilslått politikk? I GA-TV er det åpning for alt dette og mer til! Animasjoner, surrealisme, collager, aktivist-reportasjer, digital kunst, psykedelisk-feministisk pornografi -alt er velkomment i GA-TV, det eksperimenterende ytterpunktet i Norges nye kanalkonsept, der det bare er fantasien som setter grenser!

Dette kan bli forferdelig morsomt for oss alle! Så hiv deg på GA-TV, den folkelig avantgardiske spydspissen i Norges nye kanalkonsept, ja, på norsk TV som sådan.

Har du spørsmål, ideer eller ferdig film? Ta kontakt med GA-TV på gateavisa@gateavisa.no eller send et brev til Gateavisa, Hjelmsgate 3, 0355 Oslo

Les mer og se sendingene på www.gatv.no